Ал-Кайда атакува Хизбула заради Иран

Ал-Кайда атакува Хизбула заради Иран | StandartNews.com

Айман ал-Зауахири, лидер на терористичната групировка Ал-Кайда, отправи остри критики срещу ръководителя на ливанската шиитска организация Хизбула Хасан Насрала, заявявайки, че действията на тази групировка в Сирия представляват изпълнение на ирански проект, предаде Ал-Джазира

"Джихадисткият бунт в Сирия разкри истинското лице на изпълнителя на иранския проект в Сирия Хасан Насрала и свали маската, зад която той дълго се криеше", подчерта Ал Зауахири в аудио послание, разпространено в интернет.

Според ръководителя на Ал Кайда военните действия на Хизбула в подкрепа на сирийския режим е разкрила, че Насрала не е нищо повече от изпълнител на иранския проект. Той се състои в налагане на върховенство на религиозните върху политическите власти на ислямската нация чрез убийства, потисничество, изтезания, нарушения на правата и подкрепа на най-корумпирания, най-потисническия и най-престъпния сред режимите, подчерта Айман ал Зауахири.

По-рано днес световните агенции съобщиха за друг запис на ал-Зауахири, в който обещава да не щади сили, за да освободи задържаните в Гуантанамо терористи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай