Аеробика в най-дългия полет на света

Австралийци тестват ще издържат ли пътниците 19 часа нонстоп

Аеробика в най-дългия  полет на света | StandartNews.com

 

Два изгрева, вино за закуска и аеробика на седалките съпътстваха най-дългият полет без прекъсване от Лондон до Сидни, който продължи повече от 19 часа. Какво преживяват уморените пътници разказа един от тях - репортер на Дейли мейл.  Полетът на австралийската компания Куантас стартира в четвъртък рано сутрин от "Хийтроу", а кацна по обед в петък в  Сидни, 45 минути след графика. Полетът бе с дължина  11 060 км, за да се тества най-дългия търговски маршрут в света.

Любопитна новост е, че полетът е извършен по Сидни време, което довело до куриоза: пътниците са вечеряли с вино още рано сутринта, а веднага след това светлините угаснали, за да поспят часове.

По-късно физиолог заменил стюрдесите на пътеката и започнал да им показва поредица от упражнения по аеробика, за да не се схванат от стоене на едно място.

След това пътниците отново  хапнали, после пак поспали, а заедно с втория изгрев дошла и закуската, няколко часа преди да се приземят успешно в Сидни.

Куантас използва полета като тест за издръжливост, за да види как пътниците и екипажът ще се справят с 19 часа летене и излитане на Бойнски 787-9 Мечтателния кораб. Авиокомпанията сега обмисля дали да поръча самолети за това, което би било най-дългият търговски маршрут в света.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай