Адски пожар. 100 души загинаха на сватба, още 150 ранени

Случи се нещо кошмарно

Адски пожар. 100 души загинаха на сватба, още 150 ранени | StandartNews.com

Най-малко 100 души, а 150 бяха ранени при пожар по време на сватба във фестивална зала в Хамдания, малък град в северната част на Ирак, съобщават здравните власти, цитирани от Франс прес.

ВИЖ ОЩЕ: Адският пожар! Булка и младоженец станаха живи факли

"Предварителната информация сочи, че по време на сватба са били използвани фойерверки, които са предизвикали пожар в залата", се казва в изявление на службата за гражданска защита.  Таванът в залата, където е станала трагедията, е бил от сглобяеми панели, които са "силно запалими и противоречат на стандартите за безопасност", казва още службата.

В главната болница в Хамдания, малък, предимно християнски град, разположен източно от Мосул, фотограф на АФП видя пристигащиje линейки с виещи сирени. Според същия източник в двора на болницата са се събрали десетки хора - роднини на жертвите и местни жители, дошли да дарят кръв.

Здравните власти в Ниневия, провинцията, в която се намира Хамдания, "преброиха 100 загинали и повече от 150 ранени при пожара в сватбената зала в Хамдания", съобщи официалната иракска новинарска агенция ИНА.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай