Вторник,

Ад в Румъния!Ужас на релсите

От: Редактор -
3612
Ад в Румъния!Ужас на релсите
A
A
A

Дванайсет души пострадаха след сблъсък между пътнически влак, пътуващ по маршрута Арад-Букурещ, и товарен влак, превозващ автомобили, съобщава БТА.

При удара, който е станал в 03.55 ч. тази сутрин между Рошиори де Веде и Мълдеини в окръг Телеорман, три вагона от товарния влак са дерайлирали, съобщи за Диджи24 Лауренциу Думитру – директор на Румънската агенция за железопътни разследвания (AGIFER), която проучва причините за инцидента. 

"Пътническият влак е подминал знака "Стоп", настигнал е товарния и го е ударил силно", уточнява Лауренциу Думитру. 

Товарният влак е превозвал автомобили Форд за Кюстенджа. Всички са застраховани, информира говорителят на Форд-Румъния Ана Мария Тимиш, цитирана от Аджепрес. 

Според последната информация, изпратена от Департамента за извънредни ситуации, четирима души са откарани в болница. 46-годишен мъж и 30-годишна жена са с наранявания на главата и крайниците, 59-годишен мъж и 61-годишна жена са с наранявания по крайниците. На останалите осем пострадали е оказана помощ на място. 

Двеста души са откарани с микробуси на Инспектората за извънредни ситуации на Телеорман до гара Рошиори, откъдето са се качили на влака от Будапеща за Букурещ.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com