Ад в Хамбург, предупредиха хората да не излизат

Затворени са жп линиите между Хамбург и Бюхен

Ад в Хамбург, предупредиха хората да не излизат | StandartNews.com

Ад в Хамбург, след като два склада пламнаха тази сутрин. Пожарната служба предупреди за опасност от димни газове и химически компоненти във въздуха, който се диша по време на пожара в квартал Ротенбургсорт. Облаците дим се придвижиха навътре към града заради североизточни ветрове.

"Центърът на Хамбург е напълно затъмнен", заяви говорител на противопожарната служба в Хамбург. Ротенбургсорт се намира източно от центъра на града на река Елба и граничи с Хафенсити, наред с други райони.

От противопожарната служба все още не могат да кажат какво е причинило големия пожар през великденската нощ и какво точно е имало в горящите складове. В официално предупреждение пожарът и димът са класифицирани като "изключително опасни". Жителите на обширен район в североизточната част на Хамбург бяха призовани да държат прозорците и вратите затворени и да се предпазват от дима, информира БГНЕС.

От Deutsche Bahn съобщиха, че заради пожара са затворени жп линиите между Хамбург и Бюхен. Заради гасенето на пожара е ограничено и движението на местните превозни средства. Работата по гасенето на пожара продължава. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай