Абсурдна ситуация постави дипломати на ръба на скандала

Разменят се обвинения

Абсурдна ситуация постави дипломати на ръба на скандала | StandartNews.com

Обвиненията на канадския премиер  Джъстин Трюдо за индийска следа в убийството на сикхски активист бяха отхвърлени от Министерство на външните работи на Индия като "абсурдни и мотивирани", предаде Асошиейтед прес.

Дипломатическото ведомство посочва в изявление, че на неотдавнашната среща на върха на Г-20 Трюдо също е отправил такива обвинения към индийския премиер Нарендра Моди.

"Подобни необосновани твърдения целят да изместят фокуса от халистанските терористи и екстремисти, които са получили убежище в Канада и продължават да заплашват суверенитета и териториалната цялост на Индия", се казва в текста.

Министерството подчертава, че Индия е обезпокоена от бездействието на канадското правителство,.

Изявлението беше публикувано, след като в вчера Канада изгони високопоставен индийски дипломат заради разследване по твърдения, че индийското правителство може да е свързано с убийството сикхски активист в Канада.

Междувременно Вашингтон изрази загриженост от изказването на Трюдо.

"Дълбоко обезпокоени сме от твърденията… на премиера Трюдо. Оставаме в постоянен контакт с канадските ни партньори. От критично значение е канадското разследване на продължи и извършителите на бъдат изправени пред правосъдието", заяви Ейдриън Уотсън, говорител на Съвета по национална сигурност към Белия дом, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай