7 по Рихтер разтърси Мексико, паднал стълб уби човек

В няколко щата, включително в много райони на столицата Мексико, е имало прекъсване на електрозахранването за около 1,6 млн. домакинства

7 по Рихтер разтърси Мексико, паднал стълб уби човек | StandartNews.com

Един човек е загинал след силно земетресение, разтърсило югозападната част на Мексико недалеч от морския курорт Акапулко, предаде "Ройтерс".

Губернаторът на щата Гереро Ектор Астудийо уточни, че загиналият е бил ударен от паднал стълб в малък град в близост до Акапулко.

Трусът с магнитуд 7 по скалата на Рихтер и с епицентър на 17 километра североизточно от Акапулко, е причинил неголеми материални щети. Има паднали скали на някои пътища, повалени дървета и повредени сгради.

В няколко щата, включително в много райони на столицата Мексико, е имало прекъсване на електрозахранването за около 1,6 млн. домакинства. В квартал Рома Сур на столицата хората, уплашени от труса и спирането на тока, въпреки дъжда са излезли на улицата, някои по пижами, разказва очевидец.

Епицентърът на земетресението е бил на дълбочина от 10 км. Американският център за предупреждение за цунами увери, че няма опасност от големи вълни.

В столицата Мексико, която се намира на около 300 километра от епицентъра, трусът е бил усетен силно, сградите са се разлюлели и хората са се уплашили. Кметицата Клаудия Шейнбаум каза, че има доста пострадали сгради.

Почти по същото време обаче президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор успокои сънародниците си в "Туитър", че засега няма сведения за сериозни материални щети.

През 1985 година силен трус с магнитуд 8,1, разтърсил мексиканската столица, взе 10 000 жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай