6,9 по Рихтер: разруха и жертви

Къде удари силният тръс

6,9 по Рихтер: разруха и жертви | StandartNews.com

Силно земетресение разтърси региона около втория по големина град в Еквадор в събота, при което са загинали най-малко 4 души. Има много повредени сгради, съобщи в. "Вашингтон Пост".

Геоложката служба на САЩ съобщи за земетресение с магнитуд 6,9 в крайбрежния регион Гуаяс в страната, предаде "Дир". То е било с епицентър на около 50 мили (80 км) южно от Гуаякил, който е център на област с население над 3 млн. души.

Агенцията на южноамериканската страна за реагиране при извънредни ситуации, Секретариатът за управление на риска, съобщи за един загинал човек в андската общност Куенка. Жертвата е била пътник в автомобил, попаднал под развалините на къща.

В Гуаякил, на около 270 км югозападно от столицата Кито, властите съобщават за пукнатини по сгради и домове, както и за някои срутени стени. Властите разпоредиха затварянето на три тунела за автомобили.

Видеоклипове, споделени в социалните медии, показват хора, събрани по улиците на Гуаякил и близките общини. Хората съобщават за паднали предмети в домовете им.

В град Мачала е потънал кей. Земетресението е усетено и в северната част на Перу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай