49 са жертвите на пожара в нощния клуб в Букурещ

49 са жертвите на пожара в нощния клуб в Букурещ | StandartNews.com

49 е броят на жертвите на пожара в нощния клуб в Букурещ, след като във вторник вечерта в клиника на британския град Ливърпул, почина още една от присъстващите на концерта, която с 60% процента изгаряния, съобщава БГНЕС.

Още няколко страни, сред които Холандия, Норвегия, Швейцария, Австрия, Белгия, Германия и Израел, отговориха на молбата на румънските власти и се съгласиха да приемат ранени в своите клиники. В тези страни бяха превозени около 35 ранени, но шест от тях починаха. Някои не издържаха транспортирането. Веднага след пожара бе съобщено за 27 загинали. 200 ранени бяха хоспитализирани, но оттогава списъкът на жертвите се увеличава. Състоянието на около 40 души е все още критично. В началото на ноември в претъпкан нощен клуб в румънската столица избухна пожар, който доведе до смъртта на повече от 30 души. Причините за този инцидент се коренят в допускането на крещящи нарушения на изискванията за сигурността, пред които властите са си затваряли очите. Трагедията доведе до оставка на румънското правителство и продължаващи протести срещу корумпираната политическа класа в балканската страна. Бившият еврокомисар по селското стопанство Дачиан Чолош вчера бе назначен за нов премиер на Румъния.

„Назначавам Дачиан Чолош на поста министър-председател", заяви президентът Клаус Йоханис, който проведе дискусии с основните партии за кандидатурата на премиера и формирането на новото правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай