27 загинали след експлозия на летището в Йемен

Взривът се е чул малко след като самолет с новосформирания кабинет кацна

27 загинали след експлозия на летището в Йемен | StandartNews.com

27 загинали при силна експлозия на летището в Йемен. Взривът се е чул малко след като самолет с новосформирания кабинет кацна там, съобщиха служители на сигурността.

По-късно вътрешното министерство повиши жертвите на поне 27 загинали и 50 ранени.

Още докато пътуващите били на борда на самолета, се чули мощни взривове и престрелки.

Новите министри, сред които премиерът Маен Абдулмалик, както и саудитският посланик в Йемен Мохамед Саид ал Джабер, бързо били отведени под засилена охрана в президентския дворец в града, където са в безопасност, казаха свидетели и саудитски медии, цитирани от Ройтерс.

Няколко снаряда паднали в главната зала на приемната сграда на летището, а един снаряд - и на пистата. Саудитската държавна телевизия "Ехбария" показа унищожени от взривовете коли и натрошени стъкла от прозорци. Над летището се издигаше бял дим.

Южният пристанищен град Аден е арена на въоръжени сблъсъци поради разрива между сепаратистите и правителството на Хади. Сепаратисткият Южен преходен съвет (ЮПС), който се бори за независимост за Южен Йемен, обяви самоуправление в Аден в началото на тази година, което доведе до сражения и усложни усилията на ООН да договори трайно примирие в йеменския конфликт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай