11 нови ареста за терора на "Ататюрк"

11 нови ареста за терора на "Ататюрк" | StandartNews.com

Турските власти са арестували още 11 чужди граждани във връзка с атентата на летище "Ататюрк". Hurriyet Daily съобщава, че задържаните са членове на "Ислямска държава".

При операция на истанбулските контратерористични части в турски квартал рано тази сутрин са извършени общо 11 ареста заради кървавото нападение от 28 юни, съобщават и други местни медии. 

Съобщава се, че някои от задържаните са руснаци. Общият брой на арестуваните до момента достига 24. 

13 души, 4 от които чужди граждани, бяха арестувани вчера при операция и престърсване на 16 адреса в различни райони на Истанбул. 

Както "Стандарт" вече писа, кървавият атентат на третото по големина в Европа летище отне живота на 44 души. Тази нощ още един от ранените е починал поради тежки травми. Близо 240 души пострадаха при стрелбата и последвалите взривове на летището. 

Междувременно стана ясно, че за нападението се издирва и познат на българските власти мъж. Ахмед Чатаев – Едноръкият е сочен за един от организаторите на терористичното нападение в Истанбул. Той е чеченски сепаратист, като през 2011 г. е задържан у нас при опит да премине нелегално през ГКПП „Кулата" от България в Турция.

По-късно е арестуван последователно в Швеция, Украйна и Грузия за различни провинения, но всеки път е освобождаван под натиска на правозащитници, вместо да бъде екстрадиран в Русия.

Всичко за атентата и разследването по случая четете в темата на "Стандарт"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай