11 факта за принц Джордж

11 факта за принц Джордж | StandartNews.com

Принц Джордж – първородният син на британския принц Уилям и съпругата му Кейт, днес има рожден ден. Той става на 2 годинки, при това вече е горд батко на принцеса Шарлот.

По случай рождения ден на третия наследник на британския трон таблоидът „Сън" събра няколко интересни факта за принц Джордж:

1. Уебсайт, който се занимава с генеалогия, е установил, че малкият Джордж е 23-и братовчед на дъщерята на Бионсе и Джей Зи – Блу Айви Картър.

2. За рождения ден на Джордж ще бъде изсечена сребърна монета от 5 паунда в ограничен тираж - 7500 броя. На монетата е изобразен небесният покровител на принца - Сейнт Джордж (Георги Победоносец), побеждавайки на змея. На обратната страна е изображението на кралица Елизабет II.

3. Въпреки че в обществото наследникът почти винаги се държи безупречно, у дома всъщност той плаче изключително много.

4. Когато Джордж се храни, той цапа всичко около себе си, като по-голямата част от храната отива не в устата му, а по земята.

5. Престолонаследникът се развива изключително бързо. На осем месеца той вече можеше да хваща по-тежки предмети като сметало, например.

6. Джордж нарича кралица Елизабет „Нани".

7. Той обича играчки на колела, но по думите на баща му любими са му хеликоптерите.

8. Един от неговите най-досадни навици е непрекъснато да отваря и затръшва врати.

9. Първородният син на Кейт и Уилям вече е демонстрирал футболните си умения и освен това разполага с екипи за много други спортове.

10. Джордж обича природата. Официалният му фотограф го е заснел да сочи пеперуди в Лондонския исторически музей.

11. Цялото име на кралското бебе е Джордж Алекзандър Луис, като последната част е от чичото на принц Филип – Луис Маунтбатън, който е загинал в Ирландия при бомбен атентат на ИРА през 1979 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай