Пожар в подводница блокира 18 души на борда

Има и жертви, обяви военният министър на Индия

Пожар в подводница блокира 18 души на борда | StandartNews.com

Мумбай. Подводница в пристанището на индийския град Мумбай, на борда на която избухна пожар, потъна, като вътре са блокирани 18 души, предадоха световните агенции.

По-рано беше съобщено за експлозия на подводницата от типа "Синдуракшак", последвана от силни пламъци. На борда на съоръжението е имало сравнително голяма група екипаж, които били принудени да скачат във водата, за да избягат от огъня. Някои от ранените били приети в болница.

Властите в Мумбай коментираха, че "полагат усилия за обезпечаване на сигурността" на хората, блокирани в подводницата. Установяват се причините за инцидента. Според говорител на бойния флот на Индия - Нарендра Виспуте, вследствие на аварията дизелово-електрическата подводница е потънала почти изцяло.

По-късно министърът на отбраната на Индия съобщи, че има загинали при инцидента на борда на дизеловата подводница "Синдуракшак". „Скърбя за загубилите живота си военнослужещи", каза А. К. Антони пред репортери в Делхи. Министърът не уточни броя на загиналите при инцидента, предаде АФП.

"Синдуркшак" 877 EKM (по класификацията на НАТО - клас Kilo) е била поръчана на една от най-старите руски корабостроителни компании - "Адмиралтейски корабостроителници" (Санкт Петербург) през 1995 г. за индийския флот. По-късно е била модернизирана в Северодвинския ремонтен център "Звездочка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай