Нападателите на „Шарли ебдо” са убити, двоен щурм на полицията

Нападателите на „Шарли ебдо” са убити, двоен щурм на полицията | StandartNews.com

Полицията щурмува двете горещи точки на тероризъм във Франция.

Дамартен-ан-Гьол. Двамата похитители на френското списание „Шарли ебдо" са убити след като полицията щурмува скривалището им в град Дамартен-ан-Гьол във френската област Ил дьо Франс, информира AFP.

От сградата са се чули изстрели и няколко експлозии, а жената, която беше взета за заложник е освободена и е в стабилно състояние.

Това става минути, след като въоръжени полицаи са се насочиха към сградата, където братята Шериф и Саид Куаши се бяха барикадирали.

По данни на Sky News точно преди експлозиите специалните бойни сили са се насочили към сградата. Операцията е била предварително организирана и линейки пътуват към мястото.

Малко след първата порция взривове са се чули още няколко по-малки, придружавани от изстрели. Това е станало малко преди 18 часа българско време. Подобни целенасочени експлозии заедно с шокови гранати от страната на специалните екипи понякога се използват в подобни ситуации, за да бъдат принудени престъпниците да напуснат сградата и за да разсеят вниманието им.

Имало е и тежко въоръжени командоси на покрива на сградата по информация на журналиста Питър Алън.

Според журналисти на BFM TV има двама ранени полицаи при операцията.

Междувременно няколко взрива са се чули и от еврейския магазин в Париж, където бяха взети петима души за заложници от Амеди Кубалиди, който вчера уби полицайки във френската столица.

Похитителят в магазина също е убит, а при акцията са загинали най- малко 4-ма души.

Тази сутрин братята Саид и Шериф Куаши се укриха в печатницата след кратко преследване и престрелка с полицията в Париж. Те са заподозрените в убийството на 12 души в редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в сряда.

В резултат районът в селищеето Демартен ен Гоел беше отцепен от хиляди полицаи и агенти от спецчастите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай