Ранен българин при нападението в Ница

Ранен българин при нападението в Ница | StandartNews.com

Беше пълна касапница. Всички хора бягаха по улиците, имаше деца, жени, падащи джапанки и чанти. Тотален хаос и стрес е. За мое щастие успях да избягам в първата пресечка, която видях, тълпата ме понесе. Бях на няколко метра от този камион.

Това разказа в ефира на bTV Кирил Георгиев -  българинът, ранен при нападението в Ница. „Камионът навлезе в края на зарята. Повечето хора си мислиха, че това е част от шоуто. Беше абсолютен филм, всички бягаха. Видях загинали деца, нищо не можеше да се направи", спомни си той.

По думите му, камионът е спря 5 или 10 минути след като се врязал в тълпата. „По улицата имаше трупове. Имаше много полиция и армия, шофьорът бе застрелян. Хотел „Негреско" се превърна в болница, никой не знаеше какво ще се случи. Чух няколко изстрела, мисля, че бяха от страна на полицията", каза Георгиев.

„Никога не съм си мислил, че ще се случи в град като Ница, в столицата Париж – да, но в Ница – не", обясни той. Нашенецът каза, че от 7 години живее и преподава в Ница, музикант е. „Такъв страх почувствах, че не мога да ви опиша, не знаеш какво да направиш. Свързах се с близките си, обадих се на майка ми и те знаят, че съм добре", сподели още Георгиев.

Той е пострадал съвсем леко - има наранявания по ръката. 

Всичко за ужаса в Ница четете ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай