Жозе: Разбрахме се с Абрамович за 5 минути (ВИДЕО)

Жозе: Разбрахме се с Абрамович за 5 минути (ВИДЕО) | StandartNews.com

Лондон. Жозе Моуриньо заяви, че ще започне от нулата работата си в Челси, за да се докаже отново пред феновете на лондонския тим. Вчера португалският специалист подписа договор за 4 години със "сините" и така финализира завръщането си на "Стамфорд Бридж". При първия си престой Специалния спечели два пъти Висшата лига. Той каза, че се е разбрал за завръщането си със собственика на клуба Роман Абрамович за 5 минути.

Моуриньо заяви, че този път, освен като мениджър той идва в "Челси" и като фен. Все пак той добави, че няма да почива на стари лаври въпреки двете титли от 2005-а и 2006-а година.

"Винаги изисквам максимума от себе си. Разбира се, имам нужда от подкрепата на феновете, но искам да започна от нулата. Нямам намерение да почивам на стари лаври, или на еуфорията, която предизвиква моето завръщане, или на това, че имаме страхотна връзка с феновете и ръководството. Не съм такъв човек и професионалист", заяви в интервю Моуриньо.

"Имам нужда да работя здраво отново. Да изградя различен тим от онзи преди години. Искам да дам максимума от себе си заради феновете и собственика. Искам да забравя за малко, че съм ставал шампион с "Челси", каза още той.

Португалецът все още не се е задържал в клуб за повече от три пълни сезона. 50-годишният спец обаче намекна, че може би е готов да пусне корени в западен Лондон.

"Аз съм си същият. Физически съм същият. Но всеки ден трябва да мислиш за себе си и за това как да се развиваш. Нравът ми е същият, но съм много по-зрял и имам различен подход към нещата. По-готов съм да остана за дълго в един клуб", каза още Моуриньо.

Той разкри, че му е отнело точно пет минути, за да се разбере със собственика на "Челси" Роман Абрамович за работата: "Решението бе лесно. Видях се с шефа. След точно два, къси, но основни въпроса, се разбрахме. Аз го питах - Искаш ли да се върна той ме пита - дали аз искам да се върна и решението бе взето."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай