Защо Меси е толкова добър

Той е два пъти по-добър от Роналдо, сочи проучване

Защо Меси е толкова добър | StandartNews.com

Още през 2015 г. холандската легента Йохан Кройф определи аржентинеца като “по-добър отборен играч, който мисли повече за останалите в тима и им помага да вкарват”. 

“Великолепието на Меси добива смисъл в колективния футбол и реализира много попадения благодарение на своите качества. И без да губи поглед върху съотборниците си. Докато Роналдо смята, че единственият начин да бъде полезен на своя тим е сам да вкара головете”, каза тогава Кройф пред медии. 

Меси е уникален със своята смесица от интелигентност и проницателност като създател и реализатор на голове.

Вземането на решение на малката Аржентина между подаване и стрелба е особено ясно в случаите на нападащ вратар, пише и сайтът themoney.co.

Лионел Меси спечели "Златната топка" за най-добър футболист на Световното първенство по футбол, след като изведе Аржентина с капитанската лента до трета купа в историята. Той вкара два гола на финала срещу Франция, а след това се разписа и при дузпите за окончателното 4:2. Меси спечели приза и през 2014 в Бразилия, въпреки че тогава Аржентина загуби финала срещу Германия след продължения. Той е и седемкратен носител на т.нар. трофей Ballon d'Or за най-добър футболист в света.

Аржентинският вратар Емилиано Мартинес също не скри възхищението си от нападателя и капитан на „гаучосите“ Лионел Меси, който помогна значително за класирането на тима за финала на Световното първенство в Катар.

„Това, че играх заедно с него, със сигурност ме направи по-добър футболист... Той представя страната като герой. Хората уважават Меси повече от президента. Хората биха си останали вкъщи 24 часа, ако Меси ги помоли. Той е номер едно, трудолюбив и вдъхновяващ за всички“, каза стражът на Астън Вила.

Той, също така, направи сравнение между Меси и Кристиано Роналдо: „Той е познат на всички по света, така че когато го срещнеш, искаш да му стиснеш ръката и да си тръгнеш. Трябва ли да отговарям, че е Меси? Не е като да трябва да кажа Меси, за мен това е Меси. Всеки знае, че той е по-добрият футболист. Той е роден като магьосник“, пише dsport.bg.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай