Започва Европейското по карате в Тампере

Започва Европейското по карате в Тампере | StandartNews.com

Тампере. От 1 до 4 май 2014 г. в Тампере, Финландия ще се проведе 49-то Европейско карате първенство за жени и мъже. В него предварителни заявки са подадени от 44 национални европейски федерации. По традиция по време на Европейското първенство се провежда и Конгрес на Европейската карате федерация, на който основна тема е участието на карате спорта в Първите европейски олимпийски игри, Баку 2014 г.

Като член на Европейската карате федерация БНФК участва активно в работата на Конгреса и подготовката за участието на карате спорта в олимпийската надпревара в Европа.

На Европейското първенство Българска национална федерация КАРАТЕ участва с четирима състезатели: Гергана Витанова (КК „Петромакс") – ката; Александра Стублева (КК „Никон") - кумите- категория. до 68 кг.; Стефан Петков (КК „Алеко") - кумите – категория до 75 кг.; Садък Садък (клуб „Никон") - кумите – категория до 84 кг.

Европейското първенство в Тампере, Финландия е част от подготовката на българските каратеки за предстоящите квалификации за Европейските игри в Баку 2015, под егидата на Международния олимпийски комитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай