Юве продължава без грешка, Рома дръпна на Наполи

Юве продължава без грешка, Рома дръпна на Наполи | StandartNews.com

Торино. Ювентус продължава перфектната си серия без загуба като домакин. От началото на сезона "бианконерите" постигнаха 12-а победа пред своята публика - тя бе срещу Киево с 3:1 в мач от 24-тия кръг на Серия А.

 

"Старата госпожа" показа пълен контрол над играта и си осигури победата още през първото полувреме. Квадво Асамоа откри резултата в 19-ата минута с великолепен шут от границата на наказателното поле, а в 29-ата мин. точен бе Клаудио Маркизио с добавка след пряк свободен удар на Андреа Пирло.

 

В 51-ата минута гостите намалиха резултата след автогол на Мартин Касерес, от чието тяло топката рикошира, Юве обаче бързо възстанови аванса си и още в 58-ата мин. след центриране от ъглов удар Фернандо Йоренте реализира за 3:1, резултат, който се запази до края на срещата.

 

Рим. Рома би убедително Сампдория с класическото 3:0 в мач от 24-ия кръг на Серия „А" и отново има 4 точки преднина пред третия Наполи, като „вълците" са и с мач по-малко. 

 

Два гола за Рома вкара Матия Дестро, а другият голмайстор в мача бе Миралем Пянич. В 80-ата минута Сампдория остана и с човек по-малко, след като Гасталдело получи втори жълт картон и това сложи край и на малките надежди на гостите. След тази загуба те са на 12-о място с 28 точки.

 

Генуа. Дженоа и Удинезе завършиха наравно 3:3 в мач от 24-ия кръг на Серия „А". Срещата между 11-ия и 13-ия в класирнето предложи голямо голово зрелище за любителите на футбола.

 

Гостите поведоха с 2:0 през първото полувреме с голове на Баста в 35-ата и Бруно Фернандес в 40-ата минута. В добавеното време на първата част обаче Конате върна един гол.

 

С дузпа за Наполи започна втората част, а точен бе Муриел. Третото попадение на гостите обаче не сложи край на интригата и в 69-ата минута Джилардино бе точен за Дженоа за 2:3, а 10 минути по-късно отново той бе точен за равенството 3:3.

 

Резултати от кръга:


от петък:
Милан - Болоня 1:0

 

от събота:
Фиорентина - Интер 1:2

 

неделя:
Катания - Лацио 3:1
Аталанта – Парма 0:4
Каляри – Ливорно 1:2
Дженоа – Удинезе 3:3
Ювентус – Киево 3:1
Сасуоло - Наполи 0:2

 

в понеделник:

Верона - Торино

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай