Япония с интерес към "София – Евростолица на спорта"

Япония с интерес към "София – Евростолица на спорта" | StandartNews.com

Японците са заинтересувани от проекта „София – Европейска столица на спорта" и неговото динамично развитие година и половина след старта на инициативата. По този повод днес в ИнфоЦентър София2018 се състоя среща между г-жа Миако Кибаяши – културно аташе към посолството на Япония у нас и Мила Андреева – изпълнителен директор на София2018. На срещата присъства и Даниела Николова – референт във МВнР за Япония.

Г-жа Кибаяши изрази задоволство от видяното в Информационния център и изтъкна желанието за партньорство в различните инициативи и събития по проекта. От своя страна Мила Андреева предложи конкретни форми за сътрудничество, свързани най-вече с предстоящия на 21 август спортен фестивал в рамките на „София Диша" и включване на японски любители на спорта и професионалисти в състезанията и активностите от програмата на инициативата. Обсъден бе начинът, по който японски атлети могат да участват в Софийския маратон, тъй като дългите бягания са с много световни успехи и дългогодишни традиции в страната на Изгряващото слънце.

Японците получиха пълна информация и цялата програма от събития по проекта София – Европейска столица на спорта за тази година, които ще препратят по техните канали за популяризиране в родината им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай