Ямайка оправда за допиг Кембъл-Браун

Ямайка оправда за допиг Кембъл-Браун | StandartNews.com

Кингстън. Федерацията на Ямайка оправда хваната с допиг спринтьорка Вероника Кембъл-Браун, съобщи Bgathletic. com. Олимпийската шампионка даде положителна кръвна проба на 4 май по време на турнира от веригата IAAF World Challange в Кингстън (Ям). Откритият непозволен препарат е "хидрохлоротиазид" – диуретик, който се използва като маскиращ агент. По-късно „Б" пробата беше потвърди същите резултати. Федерацията на Ямайка реши, че Кембъл-Браун е нарушила анти-допинговите закони, но го е направила неумишлено и не с цел да подобри постиженията си.

От централата наказаха спринтьорката със забележка и веднага и възстановиха състезателните права. В обяснението си атлетката е казала, че непозволения препарат е попаднал в нея чрез крем, който е използвала за лечение на контузия, и който е описала е декларацията преди да даде проба. ИААФ ще преразгледа случая с допинг провинението на Вероника Кембъл-Браун. Спринтьорката, която даде положителна проба през май беше оправдана от федерацията на Ямайка, след като обяви, че е ползвала замърсен крем за лечение на травми.

От международната централа обаче обявиха веднага че не са съгласни с взетото решение.
"Въпреки обявените резултати, този случай все още не е приключил" каза говорител на ИААФ .
„Националната федерация прави препоръка, какво да бъде наказанието, след което дисциплината комисия към ИААФ разглежда случая и взима своето решение", припомниха от международната централа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай