Взехме медал от световното по бокс

Радослав Пантелеев носи първо отличие за България от 10 години

Взехме медал от световното по бокс | StandartNews.com

България ще има най-малко бронзон медал от световното по бокс в Екатерининбург (Русия). Радослав Панталеев се класира за полуфиналите, след като победи в четвъртфинала в категория до 91 килограма с 5-0 съдийски гласа бронзовия медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Ерисланди Савон Котия от Куба. Победата гарантира на Панталеев минимум бронзов медал и първо отличие за страната ни на световен шампионат в последните 10 години.

Панталеев влезе в мача изключително уверено. Още в първия рунд той натисна съперника си и започна да работи много добре с удари в тялото. В края на частта от носа на българина потече кръв, но това не го разколеба. Дори напротив - той започна да играе още по-агресивно и до края не остави никакво съмнение в превъзходството си.

В полуфиналите в петък следобед Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагумедов.

Междувременно стана ясно, че от треньорския щаб на България е подадена контестация срещу за резултата от мача на Даниел Асенов. Тайсъна бе видимо ощетен в четвъртфинала си в категория до 52 килограма срещу олимпийския шампион Шахобидин Зоиров (Узбекистан),

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай