Втори еврофинал за Мирела Демирева

Втори еврофинал за Мирела Демирева | StandartNews.com

Първата българска участничка на 23-ото европейско първенство по лека атлетика в Амстердам - Мирела Демирева си осигури участие на финала в скока на височина. В квалификацията днес Демирева завърши четвърта, като в най-добрия си опит тя преодоля 192 см от третия опит. Първи в квалификацията са Рут Бейтия (Исп), Михаела Хруба (Чех) и Айрине Паусите (Лит), които преодоляха квалификационната норма от 192 см от първи опит. Финалът е утре от 18,30 ч българско време.

"Основното състезание за мен е утре, но и квалификацията днес бе трудна. Аз съм дошла тук за да се боря за медал. Хубавото за мен бе, че си напаснах разбега, защото вятъра тук е много променлив. Мисля, че се справих добре. Треньорът ми също е доволен", коментира след квалификацията Демирева. За нея това е втори финал на Европейско за мъже и жени след този в Хелзинки 2012, където завършва осма.

В квалфикацията на 200 м Инна Ефтимова се пребори за последното място даващо право на участие в полуфиналите на 200 м по-късно днес. В серията си българката завърши пета с 23,58 сек, а в крайното подреждане от тази сутрин 16-а. Най-добрите 8 през сезона, сред които и Ивет Лалова ще се включат директно на полуфиналите следобед от 18,30 ч (бъл.вр). След квалификацията Ефтимова обяви, че има разтежение на сухожилие на левия крак, което буквално я е спряло след излизането от първите 100 м. Слабо представяне направи Денис Димитров в квалификацията на 100 м. Той остана едва пети в своята серия с 10,57 сек. В крайното подреждане той е 23-и от 25 завършили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай