Всички в БФС ритат столчето под Любо

Всички в БФС ритат столчето под Любо | StandartNews.com

Емо Костадинов: Петев треньор? Хе-хе, стига

Без всякаква защита е останал Любо Пенев в Изпълкома, който днес ще ритне столчето под краката на селекционера. Треньорът беше сложен на бесилото след резила 1:1 с Малта и не получи милост. Вчера в кабинета на Борислав Михайлов бяха събрани писмени становища от членовете на Изпълкома, които днес няма да присъстват на заседанието. Всички са категорично за смяната на треньора. Пенев отказа да подаде оставка поне до редакционното приключване на броя. Както съобщихме, в договора му няма неустойка и причината не се крие в парите. Явно Любо е обиден и не иска да комуникира с бившите си съотборници.

Междувременно членът на Изпълкома Емил Костадинов внесе яснота относно горещия стол.

"Смяна на Любо Пенев? Като няма резултати, най-виновният е треньорът. Това е нормална практика в международния футбол", сподели Емо, който е от дете с Любо в ЦСКА, "Санкции спрямо футболистите? Просто не трябва да бъдат викани в националния отбор. Според мен това е единствената санкция, която може да се направи. Ивайло Петев? Хе-хе, стига! Който остане без работа, и става национален селекционер. Това е несериозно малко", каза членът на Изпълкома, който се събира на заседание днес в 15,00 часа.

Име на нов треньор едва ли ще бъде оповестено. Както съобщихме, началниците още са разделени по въпроса дали да се заложи отново на българин, или да се търси експеримент с известен чужденец, какъвто беше и Лотар Матеус.

Туньо защити Пенев

ден преди смяната му. "Всички видяхме какво се случи, а не трябваше да се случва. И съжаляваме. Но не мога да приема хората да не проявяват себераздаване, всеотдайност, мъжество, когато играеш за националния отбор. Трябва да премълча, защото думите ще са остри", започна Трифон Иванов", "Дори и да ти липсват някои футболни качества, ако проявиш характер, няма да е толкова зле и няма да се случи по този начин. Все пак аз съм част от този екип. И бих искал да защитя Любо, защото няма как само той да е виновен. Играчите също носят своята вина. Не знам дали ще има смяна на националния селекционер, но ако има такава, то следващият треньор и следващите футболисти трябва да обичат България, да играят за България и аз им пожелавам отсега успех, които и да са те."

Димитър Пенев в коментар пред Канал 3 за дупата на Ивелин Попов:

Всеки, който разбира от бабинтон или от баскетбол, ще каже: "Абе, тоя защо го сложиха да бие дузпата". Кой ще я спаси? Някой орел - сигурно този на "Лудогорец", ще кацне да спаси дузпата. Не може да шутираш един път и да искаш два гола. И на приятелите си обещал, че ти ще вкараш гол, другия път три ще вкарат, а ние имаме два удара във вратата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай