Върба иска нов в Лудогорец

Треньорът на шампионите е оптимист за мачовете с Интер

Върба иска нов в Лудогорец | StandartNews.com

Треньорът на футболния шампион Лудогорец Павел Върба заяви, че иска в отбора да бъде привлечен нов футболист за мачовете през пролетта. Той говори пред журналисти на аерогара "София". Шампионите се прибраха днес следобяд в България от подготвителния лагер в Турция.
"Трансферният прозорец продължава да е отворен. Търсим човек за още един пост и ще е добре да успеем да го привлечем. Но и да не стане, ще се справим с наличните играчи", заяви Върба, но отказа да разкрие на каква позиция отборът има нужда от нов играч.
Наставникът на Лудогорец е уверен, че тимът е подготвен отлично за мачовете през пролетта. 

"Вярвам че сме готови за официалните срещи след толкова изиграни мачове и най-вече заради показаното в двубоя със Слован Братислава. Не обичам да оценявам индивидуално играчите, а колективните действия. Видяха се доста добри неща в контролите и най-вече със Слован. Вие, журналистите сте достатъчно умни и съм сигурен, че сте забелязали накъде нсочвам избора на състава си", каза още Върба. 

Чешкият специалист бе категоричен, че решението му да поеме Лудогорец е добър ход. 

"Знаех, че съм взел правилно решение, още когато подписах договор с клуба. Не съм имал нужда от време да се убеждавам. Първата ми цел остава шампионската титла на България. Ако поднесем изненада срещу Интер, това ще бъде голяма отплата за свършената работа през зимата", добави той. Върба е впечатлен от работата на пердишните треньори в Лудогорец. "Работих с доста играчи по време на подготовката и вярвам, че те започват да разбират моята философия. Лудогорец има изключително класен състав, в който се вижда работотота на много треньори преди мен. Лесно е да се работи с такива играчи", обясни треньорът. Той си пожела Лудогорец да поднесе изненадата срещу Интер.


"Всички виждаме какъв изключителен отбор е Интер, но във футбола се случват изненади и ще се радвам ние да я направим. Италианският отбор е големият фаворит, но надеждата я има", откровен бе той и отказа да коментира случващото се в Левски. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай