Вратар отказа "Ливърпул", Купата на Лигата е за "Сити"

Вратар отказа "Ливърпул", Купата на Лигата е за "Сити"  | StandartNews.com

"Манчестър Сити" спечели Купата на Лига в Англия. "Гражданите" и "Ливърпул" завършиха 1:1 в редовното време на финала пред препълнените трибуни на "Уембли". Голове през продълженията не паднаха, а дузпи трябваше да определят накъде ще поеме трофея. Основна роля за посоката изигра Вилфредо Кабайеро - вратарят на "небесносините", който хвана три удара от бялата точка на "червените".

Резултатът в мача откри Фернандиньо в 49-ата минута, а Филипе Коутиньо изравни в 83-ата минута, за да прати двубоя в продължения.

В допълнителното време до нови голове не се стигна, а грозни сцени между Адам Лалана и Яя Туре помрачиха празниха в Лондон. Но за кратко, двамата се разминаха само с по един жълт картон.

Така се стигна до дузпите. Емре Чан изпълни първата за "Ливърпул" и се подигра на Кабайеро с копване и изпълнение в центъра на вратата. Положението за "Сити" изглеждаше още по-зле, тъй като в ответната дузпа Фернандиньо нацели страничния стълб. Последваха обаче три пропуска за "червените" - Лейва, Коутиньо и Лалана не успяха да преодолеят блестящия страж на "гражданите". Навас, Агуеро и Туре пък не сбъркаха срещу Миньоле и така Купата на Лигата стана "небесносиня".

Така, Мануел Пелегрини ще се сбогува със "Сити" в последния си сезон с поне едно отличие. През лятото неговото място ще заеме Пеп Гуардиола. Юрген Клоп пък ще трябва да почака за първа титла с "Ливърпул" след изпуснатия днес трофей. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай