Война за родния футбол! Какво казаха Трите коня

Бербатов, Стенли и Мартин с нова критика към БФС

Война за родния футбол! Какво казаха Трите коня | StandartNews.com

Войната за българския футбол продължава и с право! Известните като Трите коня за националния ни отбор от близкото минало Митко Бербатов, Стиллян Петров и Мартин Петров подложиха на нова унищожигтелна критика мухлясалото ръководство на БФС.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов информира, че на 19 август ще се стане ясно дали ще има извънреден Конгрес.

Той и екипът му са готови да сезират прокуратурата заради заплахите към клубовете, които са се включили в подписката за свикването на въпросния извънредния Конгрес.

"Всеки си има негов път в живота. Животът на всеки е различен и дори да не се чуваме толкова често, сме във връзка постоянно. Когато една обща кауза ни събере, все едно не сме се чували от вчера. Направихме нещо, което друг екип не е правил", коментира Бербатов в сутрешното предаване на БТВ.

Стилиян Петров заяви, че сме загубили респекта на световния футбол и констатира още болезнени факти.

Той е част от екипа на Димитър Бербатов, който заедно с Мартин Петров и други съмишленици се обяви за промяна в българския футбол.

Ето какво заяви Стилян пред БТВ:

"Не се бях прибирал от четири години. Не ги бях виждал от много време. Конгресът трябва да се проведе, за да се видят всички кандидати и техните екипи. Ние не виждаме някой друг освен Димитър Бербатов да излиза с някаква визия. Нас не ни е страх. Това е структурата и системата на БФС от много години.

Мартин Петров е категоричен, че е важно на Конгреса на БФС, който рано или късно ще се проведе, да не надделее страхът.

"Аз по-често си идвам. С Митко карахме лицензите в академията. Дълго време го обсъждахме това. Решихме, че когато е необходимо да излезем с лицата си и да убедим всички, че отказване няма. Клубовете изпратиха декларация, че искат да свикат извънреден Конгрес.

На тези срещи се усещаше страхът в хората. Клубовете изгубиха всякакво доверие към тях и искат да се свика този Конгрес.", каза Мартин Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай