Волейболната Лига на нациите отново по MAX Sport

България ще участва при мъжете и жените

Волейболната Лига на нациите отново по MAX Sport | StandartNews.com
  • Женският ни тим открива българското участие с мач срещу Тайланд на 31 май по MAX Sport 3

Сезонът в клубните надпревари на най-популярните спортове приключи и сега вече е време зрителите да насочат вниманието си към турнири на национално ниво. Като най-комерсиалния волейболен турнир Лигата на нациите. И през този сезон MAX Sport ще направи зрителите свидетели на всичко най-интересно от надпреварата, включително и българското участие. А през този сезон България ще се състезава, както при мъжете, така и при жените.

Форматът на надпреварата е идентичен за мъжете и жените, но през тази година е променен, спрямо миналата, с цел да има по-малко пътувания и умора за състезателите и в същото време да има повече мачове на директни елиминации. Общо участниците, и при мъжете, и при жените, са по 16. Всеки отбор ще изиграе обаче по 12 срещи. Тези мачове ще бъдат разпределени в 3 седмици, като във всяка от тях всеки отбор ще изиграва по 4 двубоя в различни градове домакини. Женската и мъжката надпревара ще се редуват през седмица. Накрая, след изиграването на 12-те кръга, заелите първите 8 места в класирането ще се класират за фазата на елиминациите, които започват от четвъртфинали.

Лигата на нациите започва с мачове при жените и съответно участието си първо ще започнат „лъвиците“ ни. Женският национален тим на България се завръща в турнира, след като миналата година не бе част от надпреварата. Отборът ни заема мястото на Русия, чиито тим не бе допуснат до участие в турнира.

Първият мач на България е срещу Тайланд на 31 май от 15:30 ч., следва сблъсък с Нидерландия на 2 юни от 16:00 ч., със Сърбия - на 3 юни от 13:00 ч. и с Турция – на 4 юни от 19:00 ч. Всички тези мачове ще се играят в Турция и ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 3.

След това за българките следва пътуване до Филипините, където ще се изправят срещу САЩ, Япония, Канада и Белгия в периода между 15 и 19 юни. В последната седмица от груповата фаза тимът ни ще има за съпернички Доминиканската република, Бразилия, Италия и Полша, като в мачовете от този етап българките ще са домакини и ще играят в „Арена Армеец“ в София между 28 юни и 3 юли.

При мъжете надпреварата ще започне от 7 юни, а първият двубой на българския отбор е срещу Сърбия. През първата седмица националите ни ще се изправят още срещу Германия, Полша и Канада. Мачовете ще са в канадската столица Отава, а след това се пренасят в София, като в периода 21-26 юни „лъвовете“ ще приемат Иран, Австралия, САЩ и Бразилия. Последните мачове от груповата фаза при мъжете са между 5 и 10 юли. Тогава България ще играе срещу Италия, Нидерландия, Китай и Словения, а мачовете ще са в Гданск, Полша.

Финалната фаза – четвъртфинали, полуфинали и финал, при жените ще е между 13 и 17 юли в Анкара. При мъжете ще е между 20 и 24 юли и ще се проведе в Болоня. Най-интересните мачове от груповата фаза до финала и всички мачове на българските отбори от 31 май до 24 юли ще бъдат излъчени в каналите на MAX Sport.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай