Волейболистите загубиха от Сърбия в Лигата на нациите

България остава в турнира и за догодина, САЩ победи Иран с 3:0

Волейболистите загубиха от Сърбия в Лигата на нациите | StandartNews.com

Националите по волейбол на България завършиха със загуба участието си в тазгодишната Лига на нациите. В Пловдив тимът воден от на Силвано Пранди отстъпи на Сърбия с 0:3 гейма (23:25, 12:25, 18:25). Мачът се игра пред над 5000 зрители в зала "Колодрума". Най-резултатен за България стана Цветан Соколов с 12 т, а Розалин Пенчев добави още 9 точки. За гостите, които са на 11-та позиция в крайното класиране, Дражен Любурич отбеляза 20 т. Така националите ни завършиха на 12-о място в крайното класиране на Лигата с 5 победи, 10 загуби и 13 точки, но запазиха мястото си в престижната надпревара и догодина. Сърбия приключи на 11-а позиция в подреждането с 6 победи, 9 загуби и 17 точки. 

"Ако трябва да търсим положителното от този турнир, най-хубавото е, че следва седмица почивка и започва подготовка за олимпийската квалификация. Надявам се да вдигнем нивото на играта. Имаше и добри моменти, като обратите срещу Германия и Франция. Младите момчетата се докоснаха до големия волейбол. Дано да имат съзнанието и главата да използват положителното от този престой.  Най-позитивното е, че залата беше пълна. Благодаря на хората. Въпреки слабата ни продукция те идват в залата. Поклон пред тези хора. Имаме отбор, който през годините е показвал, че в един мач може да направи всичко. Не трябва да мислим само за Бразилия, има и мачове с Египет и Пуерто Рико. Формацията е това, което видяхте, плюс още две-три имена. Нямаме голям избор, дано всички да са здрави, прекалени сме зависими. Нямаме резервна скамейка. Това ми е основната надежда. Дано направим добра подготовка.  Цялата Лига на нациите протече на това ниво. Трябва да се вземат мерки", заяви след мача капитанът на отбора ни Виктор Йосифов.

След седмица националите ни ще участват в квалификационния турнир за олимпийските игри в Токио. Домакин на надпреварата ще е Двореца на културата и спорта във Варна, а съперници на българите ще са тимовете на Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

В другия мач от Лигага в Пловдив САЩ победи Иран с 3:0 (27:25, 25:21, 25:20). Така американците се изкачиха на шесто място и ще играят на финалите от 10 до 14 юли. Иран завърши турнира втори с 12 победи и само 3 загуби и също е финалист. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай