Внукът на Мохамед Али пред дебют в профи бокса

Нико Уолш Али иска да продължи наследството на своя велик дядо

Внукът на Мохамед Али пред дебют в профи бокса | StandartNews.com

Внукът на боксовата легенда Мохамед Али ще дебютира на професионалния ринг на 14 август. Нико Уолш Али иска да продължи наследството на своя велик дядо и за целта работи с легендарния промоутър Боб Аръм, който бе редом до Мохамед Али в общо 27 от двубоите му.

20-годишният Нико Уолш ще съвместява първата си година в бокса с последната си в бизнес университета, предава bTV. Съперникът му за първия двубой все още не е ясен.

"Имам честта да продължа наследството, което моят дядо започна. Това е отговорност, която не приемам с лека ръка", казва младият боец.

Олимпийски златен медалист от Рим (1960 г.) и трикратен световен шампион в тежка категория (1964 г., 1974 г. и 1978 г.), Мохамед Али се смята за основоположник на съвременния бокс. В професионалната си кариера той изигра 61 мача, от които 56 победи (37 с нокаут) и 5 поражения. Отказа се от бокса през 1981 г. През 1999 година е обявен за Спортист номер 1 на 20-и век. Той почина на 74-годишна възраст през 2016 г., след като 32 години води битка с болестта на Паркинсон. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай