Неделя,

Владинова спира със спорта, става втори вицепрезидент

От: Пламен Вълков -
Владинова спира със спорта, става втори вицепрезидент
A
A
A

Националката по художествена гимнастика Невяна Владинова прекратява спортната си кариера и от днес вече е назначена за втори вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), съобщиха от родната федерация. Новината стана факт след проведеното днес първо заседание на новия Управителен съвет на БФХГ. Събранието беше онлайн поради ситуацията с коронавируса.

Първа точка от дневния ред беше представянето на екипа на президента на БФХГ Илиана Раева за новия четиригодишен олимпийски цикъл. Тя първо благодари на досегашния си екип, а след това представи по отделно всеки от новия. Първи вицепрезидент остава трикратната световна шампионка Мария Петрова. Генерален секретар е Росина Атанасова, офис мениджър Гергана Йорданова, спортен мениджър Моника Панайотова, международни връзки Йоана Ангелова, организатор Емил Гаджев, финанси и счетоводство Надя Величкова и Николай Коларов, адвокат Кремена Георгиева, а маркетинг и реклама Юлия Мумджиева.

Илиана Раева представи пред всички членове на УС любимката на всички, очарователният капитан на индивидуално жени Невяна Владинова. Тя обяви, че поради тежка травма на врата грацията преустановява спортната си кариера и е изразила желание да работи в БФХГ. Мечтата на Владинова е някой ден да бъде успешен ръководител и иска да се учи и да трупа опит. Илиана Раева е провела дълъг разговор с нея, харесала е решимостта й и смелостта да заяви как иска да продължи пътя си и предлага да стане втори вицепрезидент на БФХГ. Всички членове с удоволствие приветстваха решението на Владинова да продължи пътя си в сферата на художествената гимнастика.

"Благодаря на Илиана Раева за подкрепата и готовността и да ми помага в пътя, по който поемам. От тук нататък ще благодаря с действия", заяви Владинова пред УС.

"Харесвам хора, които смело се заявяват! Невяна има не само желание, но и качества, които може да развива и един ден да бъде отдаден и прекрасен ръководител. Ще й помагам и ще се радвам да наблюдавам развитието й, в което не се съмнявам. Трябва да се дава път и помощ на младите. Да имат поле за изява, защото тяхната енергия и младост може да бъде много полезна", коментира Илиана Раева.

"Поздравявам Илиана за решението и помощта, която оказва на младите, които поемат по нов път, свързан с гимнастиката! Поздравявам Илиана за пътя, който е поела да приобщава младите към нас и да им помагаме и да ги учим", каза Мария Петрова.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички