Виталий: Пулев не може да се мери с брат ми

Виталий: Пулев не може да се мери с брат ми | StandartNews.com

Кличко се подигра с Липай, започват преговори с Кобрата

"Пулев не трябва да се подценява. Удря мощно, но в момента никой в света не може да се мери с Владимир Кличко", заяви по-големият брат Виталий. Така семейството най-сетне прекрати мълчанието по темата "Кубрат", макар Владимир упорито да отказва да говори за българския боксьор. В събота вечерта на галавечер в Оберхаузен (Гер) малкият Кличко направо се подигра с Алекс Липай и нокаутира австралиеца още в петия рунд, за да защити четирите си световни титли в тежката категория. Украинецът вкарваше с лекота леви крошета и десни прави удари и рядко срещаше адекватна съпротива от родения в Самоа Алекс. Липай падна на ринга, след като пое поредна комбинация от удари. Изправи се, но Кличко отново го приземи с тежък десен право в челюстта 58 секунди преди края на петата част.

"Слава на Украйна", заяви победителят веднага след отброяването на съдията. Кличко заби нереалните 147 удара за 5 рунда, а беззащитният Липай прати едва 10. Влад записа 53-ия си нокаут и вече има 62 успеха и 3 загуби. "Владимир показа бокс по учебник и стана ясно, че в света има един велик боксьор", избухна Виталий.
Сега по програма Кличко трябва да защитава титлата на IBF срещу Кубрат през есента. Влад обаче спомена, че му е интересен развоят на титлата на WBC. На 10 май Бърмейн Стивърн ще играе с Крис Ареола за овакантения от Виталий ценен пояс.

Братя Зауерланд, които са промоутъри на Кобрата, обаче се надяват Пулев да бъде следващият съперник на Влад. "Този мач е доста закъснял. Според цифрите, трябва да започнем разговори в понеделник", споделиха германците. За подобен двубой започва да настоява и Международната боксова федерация, тъй като Кличко за последно брани трофея преди близо две години срещу Тони Томпсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай