ВИДЕО: Война по трибуните на Гана - Екваториална Гвинея

ВИДЕО: Война по трибуните на Гана - Екваториална Гвинея | StandartNews.com

Малабо. Полуфиналът между Гана и домакините от Екваториална Гвинея се превърна във "военна зона", двубоят бе прекратен за повече от половин час заради проблеми по трибуните.

Футболистите трябваше да е пазят от хвърчащи ботилки, феновете на Гана трябваше да се крият зад една от вратите, полицията използваше сълзотворен газ, за да разпръсне привържениците на домакините, а хеликоптер кръжете около стадиона, на който се проведе двубоя от Купата на Африканските нации.

СНИМКИ - ТУК!

Все пак срещата се доигра, а за финала срещу Кот Д'Ивоар се класира тима на Гана, който победи Екваториална Гвинея с 3:0.

"Всичко изглеждаше като военна зона", написаха в Twitter от Футболната асоциация на Гана, като описаха случките по трибуните като "варварство и вандализъм".

На стадиона в Малабо Гана водеше с 3:0, а 7 минути преди края на редовното време двубоят бе прекъснат заради изтъпленията на местните хулигани. Феновете на Екваториална Гвинея се проявиха и на полувремето, когато съдиите и играчите на Гана трябваше да бъдат изведени в тунела под полицейски Кордон.

След войната, която се разрази в края на срещата пък, и прекъсването от близо 35 минути, в крайна сметка срещата се доигра, за да може Гана да се класира за финала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай