ВИДЕО: Пеп дебютира с шамари

Счупиха рейса на "Байерн" след 2:4 от Дортмунд

ВИДЕО: Пеп дебютира с шамари | StandartNews.com

Още в първия си официален мач начело на "Байерн", Хосеп Гуардиола показа, че няма да търпи каквито и да е своеволия. 20 минути преди края на мача за Суперкупата на Германия срещу "Борусия" Д, Пеп ошамари не кого да е, а любимеца си Тиаго Алкантара. Баварците не бяха на ниво и паднаха 2:4, а нервният Гуардиола удари плесница на халфа, който едва не се разплака.

"Не съм доволен, но има още какво да променямe. Тук съм от един месец. Подразниха ме отделни ситуации", заяви след мача Гуардиола. Пеп бе похвален от предшественика си Юп Хайнкес. "Справи се добре. Той е готин пич, който се облича стилно. Разстроен съм, че "Байерн" не спечели. Това все още са моите момчета", проплака Хайнкес и каза добри думи единствено за Ариен Робен, който вкара двата гола. За Дортмунд с 2 попадение се отчете Марко Ройс, един път вкара Гюндоган, а Ван Буйтен си наниза автогол.

Неприятен инцидент се случи след мача. Фен на домакините счупи едно от стъклата на рейса на "Байерн" с бутилка. От полицията в Германия обявиха, че ще намерят привърженика и ще го арестуват. В резултат на това, баварците отидоха от хотела си в Дортмунд до летището с бял рейс, за да не бият на очи. "Играхме така, все едно няма да има утре. Тичахме нагоре, надолу все едно светът свършва", каза щастливият Юрген Клоп. "Отмъстихме си", зарадва се Гюндоган след мача.

За победата си "Борусия" Д прибра 1 250 000 евро, а за "Байерн" останаха 750 000. Повторението на финалът от Шампионската лига се излъчи в 195 страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай