ВИДЕО: Мойс тръгна с победа начело на Юнайтед в ШЛ

ВИДЕО: Мойс тръгна с победа начело на Юнайтед в ШЛ | StandartNews.com

Манчестър. Дейвид Мойс дебютира начело на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига с победа. "Червените дяволи" победиха с 4:2 Байер Леверкузен на "Олд Трафорд" в първи мач от Група А.

Новото попълнение Маруан Фелайни започна като титуляр срещата. В нападение пък домакините излязоха с Шинджи Кагава, Робин Ван Перси и Уейн Рууни.

Юнайтед откри резултата в 21-ата минута. Рууни реализира отблизо за 1:0, но малко преди попадението останаха съмнения за неотсъдена засада при пас на Кагава към Патрис Евра. До края на полувреме домакините владееха повече топката, а немците нямаха нито едно по-сериозно положение пред врата на Давид Де Хеа.

В началото на втората част двата отбора си размениха по една възможност за гол, но Сидни Сам и Рууни пропуснаха от удобни позиции.

Байер изравни с 54-ата минута, когато Симон Ролфес с хубав удар от дъгата на наказателното поле не остави шанс на Де Хеа за 1:1.

Юнайтед излезе напред в резултата в 58-ата минута, когато Ван Перси засече от въздуха центриране на Антонио Валенсия, стражът на гостите Бернд Лено се опита да спаси с една ръка, но не успя и топката се оплете в мрежата зад него за 2:1.

Уейн Рууни вкара втория си гол в мача в 70-ата минута, когато се възползва от грешка на Емир Спахич, след което сам срещу Лено не сбърка за 3:1.

След светкавична контра "червените дяволи" решиха мача в 79-ата минута. Всичко започна от добра игра в половината на Юнайтед на Ван Перси, топката стигна до Рууни, който намери Валенсия отдясно в наказателното поле на Байер, а еквадорецът с плътен шут по тревата вкара за 4:2.

Крайното 4:2 Байер оформи в 88-ата минута, когато Топрак се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на домакините.

В другия мач от потока, Шахтьор Донецк победи като Реал Сосиедад с 2:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай