Везенков: Свикнахме да печелим лесно

Везенков: Свикнахме да печелим лесно | StandartNews.com

София. Сашо Везенков каза, че основната причина да се стигне до драматичния завършек на шампионата е фактът, че в последните години тимът му е свикнал да печели всичко много лесно.

"Успехите ни бяха приспали. Така обаче стана по-добре. Имаше интерес, залите бяха пълни. Всичко това е в полза на баскетбола. Когато станах треньор не направихме необходимите промени и корекции и се оставихме на течението. В същото време Тити Папазов взе двама сърби в Левски и подсили тима си. Все пак успяхме", заяви Везенков в рубриката „Дартс" по TV7.

"За последно бях в телевизия през 1986 година. Беше ми некомфортно, затова и не съм повтарял", призна шампионът с Лукойл.

Той отбеляза, че от финала с Левски има една голяма полза за българския баскетбол и тя е, че сега всички отбори имат вярата, че могат да победят „студентите".

"Баскетболът у нас се развива. Имаше известен застой до 2000 година, но сега правим крачки напред. Лицето на България е Лукойл и националния отбор. На сегашните квалификации смятам, че представителния ни тим ще успее", сподели Везенков.

Везенков разкри, че догодина Лукойл най-вероятно ще започне строеж на нова зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай