Везенков се завърна с триумф! Сакраменто Кингс мачкат

Везенков изигра общо 9:52 минути, като за това време вкара пет точки

Везенков се завърна с триумф! Сакраменто Кингс мачкат | StandartNews.com

Източник: Ройтерс, архив

Българският спортист номер едно за 2023 г. Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс за първи път от близо два месеца. 28-годишният баскетболист взе участие при домакинската победа на „кралете“ със 127:106 над Юта Джаз. За Везенков това беше първи мач след принудителната пауза от 22 срещи заради контузия на глезена.

Сакраменто сложи край на серията си от две поредни загуби, след като взе три от четирите части в срещата. Само втората четвърт приключи с равенство между двата тима (29:29). Тимът на Майк Браун изкова успеха през третия период, който спечели с 14 точки разлика.

Везенков изигра общо 9:52 минути, като за това време вкара пет точки, направи една асистенция, спечели две борби и пресече две подавания. Българинът показа 100-процентова успеваемост при стрелбата от тройката, реализирайки единствения си опит от арката. Той направи една успешна и една грешна стрелба за две точки. Когато в началото на февруари Александър Везенков се завърна в игра след предишната контузия на глезена, той вкара три точки и спечели една борба. Сега се представи значително по-силно.

Най-резултатен за успеха на Сакраменто Кингс беше Кийгън Мъри – 25 точки. Харисън Барнс добави 24, колкото вкара и звездата Диарън Фокс, който записа и 12 асистенции. Домантас Сабонис направи поредния си дабъл-дабъл – 17 точки и 11 борби. Брайс Сенсабо и Колин Секстън вкараха по 22 точки за Юта, а Кионти Джордж и Тейлър Хендрикс завършиха с по 18.

Следващият мач на Сакраменто Кингс е на 3 април от 5:00 часа сутринта българско време, когато предстои калифорнийско дерби с Лос Анджелис Клипърс. След това „кралете“ влизат в серия от четири поредни гостувания, която започва в петък в Ню Йорк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
На нищо го направихте тоя език
преди 4 седмици

Журналя, мислете малко когато дращите! "Везенков се завърна с триумг - игра 9 мин. и вкара 5 т.?!"

Откажи