Везенков проговори за НБА. Разкри защо не е спал няколко нощи

Най-добрият баскетболист в Европа с разтърсваща изповед

Везенков проговори за НБА. Разкри защо не е спал няколко нощи | StandartNews.com

Най-добрият баскетболист на Европа Александър Везенков коментира решението си да се присъедини към най-силното баскетболно първенство на света - НБА. Преди да отпътува за Щатите, Везенков говори пред камерата на bTV, за да сподели повече за преминаването му в Сакраменто Кингс.

Везенков тепърва ще осъзнава какво е НБА

"Тепърва предстои да осъзная къде отивам и какво означава това за мен, за моето семейство, за българския баскетбол, за всички, които ме подкрепят. Със сигурност е нещо много голямо за всеки, който играе баскетбол, за всяко дете. Радостен съм, че сега се сбъдва именно на мен", заяви Александър Везенков пред bTV.

"Не мигнах няколко дни. Не е лесно да си тръгнеш от място, което обичаш, от хора, които те обичат и те ценят. За мен, Олимпиакос, е семейство. В Атина са почти всички мои приятели, но решението да отида в НБА, е най-правилното за моята кариера. Макар и тежко, мисля, че взех правилното решение", добави още той.

Отношението на Сакраменто спечелило Везенков

По отношение на това с какво Сакраменто са го спечелили, Везенков каза: "Тези хора ми показаха всячески, че ме искат, че държат на мен и че виждат ролята ми в техния отбор. Ако не беше така, нямаше да приема. Сега всичко е в моите ръце. Те са видели в мен нещо повече от това, че мога да играя добре баскетбол, остава да го докажа."

"Няма в света треньор, който да ти гарантира минути на терена, ако ти не си ги заслужил. Предстои ми борба, предстои ми много работа, но вярвам в себе си. Всичко трябва да се доказва в този живот", заяви още Везенков. И добави, че се радва, че отива в отбор, който иска да побеждава, а не просто да играе.

Разликата между Олимпиакос и НБА

"НБА е нещо много голямо. Всеки очакваше аз да отида. Олимпиакос е близо до България. Някак си, тук, по друг начин се усещаше, не се ценеше чак толкова. Нищо, че говорим за отбор, който има спечелени три Евролиги. Струва се по-достъпно и не толкова голямо за хората. Но в ухото на всеки човек, когато чуе НБА, това вече звучи различно.

Не отивам само, заради идеята, или защото това ми е най-голямата мечта. Отивам, защото виждам шанс за моето бъдеще за нещо много голямо. И съм готов да взема този шанс. Аз така съм устроен като човек, че гледам да си подреждам нещата ден за ден, тренировка за тренировка, мач за мач.

НБА е изобилие от таланти в нашия спорт. Не, че в Европа ги няма, но там със сигурност са повече. И като талант, и като качества, и като брой играчи, и като физика. Затова отивам там: да проверя моите сили и да видя какво ми е необходимо, за да играя на това ниво. Да видиш такива играчи, които само си гледал по телевизията и да се срещнеш с тях на игрището... Със сигурност, това ще бъде изпитание и нещо съвсем ново за мен, но аз се надявам, че моите съотборници ще ми помогнат да се адаптирам", завърши Александър Везенков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай