Весела Лечева пое щафетата в младежта и спорта от Радостин Василев

Радостин Василев посрещна министър Лечева с букет и й пожела успех

Весела Лечева пое щафетата в младежта и спорта от Радостин Василев | StandartNews.com

Току-що назначеният служебен министър на младежта и спорта Весела Лечева встъпи официално в длъжност и пое поста от Радостин Василев на церемония, която се състоя в сградата на ведомството.

„Близо 40 години съм в спорта в различно качество – като състезател, ръководител, народен представител, като заместник-председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Това е  един огромен опит. Българският спорт е над всички нас, за мен винаги  е бил отдаденост и кауза. Ще запазя всичко позитивно, което е  започнато и може да доведе до успехи в българския спорт“, каза Весела Лечева при приемането на поста министър на младежта и спорта в служебното правителство.

Весела Лечева обяви, че нейните принципи са професионализъм, опит, прозрачност, най-вече истината за всичко, което трябва да научават медиите и обществеността. По думите й това ще доведе до сигурност и спокойствие в спортните среди.

„Надявам се, че с моя опит ще дадем сигурност на спортните организации – на всички клубове и федерации. Нека да не забравяме, че само след две години ще бъдат Олимпийските игри в Париж, всяка една от структурите – федерациите и спортните клубове, имат нужда от това спокойствие. Знам много добре, че мандатът на служебното правителство е изключително кратък, затова революционни промени не могат да се очакват, но можем да дадем увереност на всички, че ще действаме изключително внимателно и професионално. Всеки един за нас ще бъде важен, защото от всеки един зависят утрешните успехи на българските спортисти. Те го заслужават, заслужават нашите усилия и нашата отдаденост. С целия ми екип ще бъдем най-близко до тях във всеки един момент и ние ще бъдем техните най-важни партньори“, заяви  Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта посочи, че на първо време ще обсъди с директорите в министерството най-важните задачи и събития, които предстоят, ще бъде направена много внимателна преценка на всички взети решения и предстоящи задачи. 

„В моята практика съм държала винаги на много близък контакт с федерациите, като председател на ДАМС съм се срещала всеки месец с тях, така че в най-скоро време ще направя среща с всички федерации“, обяви Весела Лечева.

В отговор на журналистически въпрос Весела Лечева каза, че тази седмица ще се запознае с резултатите на дружествата към министерството и ще прегледа договорите за всички решения.

Министър Лечева заяви, че вече има подготвен екип от двама заместник-министри и началник на кабинета, които все още не са назначени. В момента, в който излезе заповедта за назначаването им, тя ще ги обяви пред медиите.

Радостин Василев посрещна министър Лечева с букет и й пожела успех.

„С удоволствие предавам властта на Министерството на младежта и спорта в ръцете на Весела Лечева - спортист и администратор, който във времето се е доказал като успешен председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Тя всъщност идва вкъщи след доста години. Пожелавам й много успех, сила и да покаже качествата, които притежава. Днес съм един от щастливите министри, защото предавам поста на такъв човек“, заяви Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай