Ваят от бронз Златните момичета

Все още не е ясно къде ще бъде поставена статуята на ансамбъла по художествена гимнастика

Ваят от бронз Златните момичета | StandartNews.com

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика ще си имат своя статуя. Къде ще бъде поставена тя все още не е ясно, но едно е сигурно - уникалното творение ще бъде изработено от скулптора Александър Давидов, а Илиана Раева ще помага при осъществяването на изумителната идея, пише "Монитор"

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова вече станаха музи на друг творец, след като тяхната история вдъхнови пианиста Тим Димов да напише своята композиция Romance.

С подобни статуи пък вече бяха изненадани отказалите се звезди в индивидуалното - Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и настоящата лидерка на отбора Боряна Калейн. Скулптурите чакаха своите модели във фоайето на хотел “Милениум”, където Българската федерация по художествена гимнастика проведе партито след грандиозния бенефис "Сън", който се състоя в "Арена Армеец".

В същото време стана ясно, че грациите са изненадали любимата си шефка Илиана Раева със златна гривна, гравирана с надписа: Diamond Queen и с корона в края му. Символиката е свързана с името, което получиха първите ни олимпийски шампионки още с появяването си на състезания – Диаманти, и с титлата, която им дадоха феновете по света, особено тези в Испания - Queens (Кралици).

Преди това пък Раева дари състезателките, сбъднали голямата й мечта като президент на федерацията - олимпийска титла в художествената гимнастика, и техните треньори със златни колиета с надпис Tokyo2020 и диамантче на буквата Т.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай