САМО В "СТАНДАРТ": Синя България спасява „Левски“

Докато гледат всекидневните гаври на Божков, привържениците правят дарения

САМО В "СТАНДАРТ": Синя България спасява „Левски“ | StandartNews.com

Футболният „Левски“ няма да фалира и то благодарение единствено на своите хиляди фенове. Левскарите в момента са организирали най-безпрецедентната в историята на българския футбол финансова подкрепа за клуба.
Бедни и богати даряват в името на спасението на Левски.  Най-голямата сума дарена до момента – 500 000 лв е от фирмата „Интръст“ на депутата от ДПС Дилян Пеевски.  Всеки ден „сините“ фенове чакат избягалият от правосъдието олигарх Васил Божков да дари акциите, но вместо това той прави поредната си гавра с анкети за бъдещето на клуба във Фейсбук. 
Независимо от това и липсата на подкрепа до момента от държавата, феновете се обединиха и взеха в свои ръце бъдещето на клуба. Събраната от тях сума вече надхвърля 800 000 лв, като нужните за спасението на „Левски“ до юли са 3 млн. лв. 
Дарянията са, както през платформата HelpKarma за кампанията „Всички за Левски“, така и чрез купуване на виртуални билети за концерта на 24-и май по повод 106-ия рожден ден на клуба, директно и по сметката на „сините“, а и чрез купуване на сувенири и екипи от фен шопа. Пример за подкрепа от другите отбори дадоха от Лудогорец, чрез собственика си Кирил Домусчиев. Босът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски също се включи, като купи 106 билета на концерта на 24-и. Бившите звезди на „сините“ Валери Божинов и Димитър Иванков подкрепиха финансово клуба, съответно с 19 140 лв и 5000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай