В Новосибирск мечката е по-страшна от вируса

Това твърди волейболният ни треньор Пламен Константинов

В Новосибирск мечката е по-страшна от вируса | StandartNews.com

Пламен Константинов стана първият български треньор, който спечели титлата на Русия начело на отбор. Неговият Локомотив (Новосибирск) беше провъзгласен за шампион, след като Суперлигата беше спряна.

"Един от състезателите на противников отбор се разболя и федерацията беше принудена да спре първенството преди последните четири мача от финалната част. Така се взе решение шампионът да се определи от редовния сезон, който се бе изиграл напълно.

 Когато има проблеми, едни от най-засегнатите сектори са спортът и култура. Очаквам следващите две години да са проблематични. Не виждам добра страна в случващото се покрай олимпиадата", каза Пламен Константинов в предаването "На кафе" по NOVA.

"При нас все още е по-вероятно да те изяде мечка, отколкото да се заразиш с коронавирус.

Тук има един официален позитивен случай. Моето обяснение е логическо, без да съм вирусолог.

Първото е, че няма поток от туристи, поне при нас. Второто е свързано с климата. Вирусите по принцип трудно оцеляват на слънце и в сух студ.

Сигурно със закъснение ще дойде заразата, със затопляне на времето ще се стопят снеговете и ще се покачи влажността, което ще доведе и до покачване на процента със заразени. За град, който е трети по население в Русия с 1,6 милиона, е малко нелогично да е само един заразен", каза .Пламен Константинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай