В луд мач Интер надхитри Милан

С победата "нерадзурите" изместиха "росонерите" от третата позиция

В луд мач Интер надхитри Милан | StandartNews.com

Интер успя да победи Милан в луд мач с 3:2. Пред препълнените трибуни на "Сан Сиро" двата отбора предложиха качествен футбол и много емоции. В крайна сметка Интер взе трите точки и се изкачи на трета позиция изпреварвайки именно вечния съперник. 

Дербито на 28-ия кръг в Серия "А" стартира с гол за Интер. Още в 3-ата минута Весино откри,  а в началото на втората част Стефан Де Фрай удвои. В този момент момчетата на Дженаро Гатузо се втурнаха напред и Бакайоко намали в 57-ата минута. Лаутаро Мартинес до голяма степен реши всичко с попадение от дузпа в 67-ата минута. Интригата до края на срещата, обаче остана благодарение на Мусакио, който реализира пет минути по-късно и върна надеждите на Донарума и компания за нещо повече. В крайна сметка Ханданович "заключи" вратата си и не допусна повече попадения. В края на мача Конти бе изгонен, но след помощта на ВАР получи само жълт картон и остана на терена. Това вбеси Спалети, който беше пратен в съблекалнята. Секунди по-късно Кастийехо пропусна да изравни, а Д'Амброзио спаси "черно-сините" след изстрел на Кутроне.

Така "нерадзурите" отново спечелиха градското дерби, както през есента, когато триумфираха с гол в последните секунди. Успехът върна Интер на трето място с 53 точки и прекъснаха серията на "червено-черните" от пет поредни победи и от десет поредни мача в първенството без поражение, като паднаха на четвърто място с актив от 51 точки.

 

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай