"Уолстрийт" изяде главата на Мойс

"Уолстрийт" изяде главата на Мойс | StandartNews.com

"Дяволите" чакат Ван Гаал, Клоп им отказа

Ерата "Дейвид Мойс" в "Манчестър Юнайтед" приключи след 10 месеца мъки и чупене на антирекорди. В 10 часа (българско време) "дяволите" се сбогуваха с шотландеца.

Той посети за последен път базата "Карингтън", за да получи заповедта за уволнение от шефа на борда Ед Уудуърд. Това е най-краткият престой на мениджър на "Олд Трафорд" от 1927 година насам. Тимът записа най-слабото си представяне във Висшата лига, остана без нито един трофей, Шампионска лига. Отборът не се е дънил така у дома от 1978 г. Загубата от бившия отбор на Мойс "Евъртън" с 0:2 дойде в повече на семейство Глейзър. Американците са решили да действат, след като акциите се сринаха с 1,2% на борсата. Според "Дейли мейл" нещата са били решени още в понеделник, но са били огласени едва вчера заради пречка в закона за продажба на ценни книжа. "Червените дяволи" ще бъдат водени временно от легендата Райън Гигс, който ще работи в екип с Пол Скоулс. След световното първенство на "Олд Трафорд" ще дойде Луис ван Гаал. Холандецът вече се е разбрал с "Ман Юн", който водеше преговори с него зад гърба на Мойс. Юрген Клоп, който също бе спряган за "Театърът на мечтите", обяви, че не се натиска да работи там. "Чувствам се добре в Дортмунд", отсече немецът, който е в полезрението и на "Барса". Мойс ще получи обезщетение от 10 млн. паунда. Заплатата му бе 5 млн. на сезон, а той подписа за 5 години.

"Сити" се гаврят: Оставете Гения!

Здрав майтап на гърба на вечния си съперник направиха феновете на "Ман Сити". Привържениците на "гражданите" издигнаха плакати в подкрепа на Дейвид Мойс при победата 3:1 над "Уест Бромич". Така "небесносините" продължават да са на 6 точки от "Ливърпул". "Долу ръцете от Мойс!", "Мойс е футболен гений", гласяха част от транспарантите. "Ман Сити" обаче също понесе сериозен удар. Давид Силва е аут до края на сезона, след като за втори път се оплака от контузия на дясното коляно и напусна терена принудително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай