УЕФА ни спаси от "мъката" контрола

УЕФА ни спаси от "мъката" контрола | StandartNews.com

УЕФА реши проблема на Боби Михайлов и националния отбор на България с търсенето на съперници за приятелски мачове по време на официалните дати определени от ФИФА за международни мачове. В четвъртък вечер централата в Нион одобри формата за провеждане на турнира за национални отбори "Лига на нациите". Идеята за новата надпревара принадлежи на президента Мишел Платини. Малко по-късно всички 54 страни-членки на УЕФА одобриха създаването й.

Турнирът ще стартира официално през 2018 г. Целта му е да замени досегашните контролни срещи на националните отбори, които често не предизвикват интерес сред феновете. Освен това много от тях предизвикваха съмнения за черно тото.

Съперниците в турнира "Лига на нациите" ще бъдат разделени в ЧЕТИРИ ГРУПИ съгласно коефициентите на отборите през 2018 г. Група "А" ще включва първите 12 отбора, група "В" - следващите 12. Група "С" ще се състои от 14 тима, а последната група "D" от 16. Отборите ще печелят промоция или ще изпадат от съответната група в зависимост от класирането си в кампанията, която ще продължава две години. 12-те отбора в елитната група "А" ще бъдат разделени на четири групи по три отбора. Победителите от групите се класират за Финалната четворка. Първата такава ще се играе през юни 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай