UEFA Шампионска лига се завръща в ефира на MAX Sport

Първите мачове ще се излъчат на 17 август

UEFA Шампионска лига се завръща в ефира на MAX Sport | StandartNews.com

 

UEFA Шампионска лига се завръща в ефира на MAX Sport. Началото на сезона на най-силния клубен турнир в спортните канали на А1 по традиция ще бъде дадено с мачовете от плейофния кръг, който е и последният етап преди груповата фаза на надпреварата.

Първите мачове по MAX Sport са на 17 август, като най-вълнуващ се очертава сблъсъкът по MAX Sport 3 между Монако и Шахтьор Донецк. Двата отбора са от потока на отборите, които не са шампиони на своите страни, където борбата традиционно е изключително оспорвана. Французите и украинците вече преодоляха по един съперник и то по категоричен начин – Монако отстрани с общ резултат 5:1 Спарта Прага, а Шахтьор се наложи с 4:2 над Генк.

По MAX Sport 4 пък ще се изправят един срещу друг шампионът на Австрия – Залцбург, срещу първенеца на Дания – Брьондби. Двата тима бяха сред отборите с най-висок коефициент в шампионския поток и стартират участието си в надпреварата директно от плейофа.

В последния мач за вечерта по спортните канали на А1 един срещу друг излизат Шериф Тираспол и Динамо Загреб. Шампионът на Молдова е изненадата в този етап от турнира. Тимът тръгна от първия предварителен кръг и последователно елиминира албанския първенец Теута с общ резултат 5:0, арменския Алашкерт с 3:1, а в третия кръг и сръбския гранд Цървена звезда с 2:1. Динамо Загреб също започна участието си от първия кръг и дотук се справи с исландския Валур (5:2), кипърския Омония (3:0) и полския Легия (2:1). Мачът между Шериф и Динамо ще бъде излъчен по MAX Sport 2.

Преди началото на сезона А1 придоби правата за излъчване на UEFA Шампионска лига за нови 3 години. MAX Sport ще продължи да излъчва най-интересните мачове във вторник в седмиците, когато има кръгове от надпреварата, както и финала на турнира.

В момента А1 е носител на правата на редица интригуващи спортни турнири и събития. От футбола зрителите могат да гледат в каналите на MAX Sport три европейски клубни турнира – Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите, някои от топ първенствата на Стария континент – испанската LaLiga, италианската Serie A и Coppa Italia, Купата на Франция, Купата на Турция, а освен това американската Major Soccer League и континенталните клубни надпревари на Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай