Ударен трансфер! "Лудогорец" прибира луди пари, бивш голмайстор отива във Висшата лига

Сделката влиза в сила на 1 юли

Ударен трансфер! "Лудогорец" прибира луди пари, бивш голмайстор отива във Висшата лига | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Бившият нападател на "Лудогорец" Игор Тиаго бе официално представен от "Брентфорд". Бразилецът, който притежава и българско гражданство, парафира 5-годишен договор с "пчеличките", като лондончани ще имат опция за още една година, което може да задържи 22-годишния футболист на "Брентфорд" Камюнити Стейдиъм“ до юни 2030 година.

Сделката влиза в сила на 1 юли 2024 година, като Игор Тиаго ще довърши сезона в белгийския клуб "Брюж".

Според портала "Transfermarkt" трансферът е на стойност 37 милиона евро, като разградчани ще получат 12,5% от сумата, която постъпва в касата "Брюж".

Игор Тиаго премина в "Лудогорец" през 2022 година от бразилския "Крузейро", като вкара 21 гола в 55 мача за "орлите". През лятото разградчани продадоха Тиаго на Клуб Брюж срещу малко над 7 милиона евро. 22-годишният нападател направи страхотно впечатление, след като вече има 16 гола в 24 мача в белгийската Юпилер професионална лига.

"Много съм доволен, че бяхме проактивни като клуб. Голяма заслуга на Матю Бенхам, Фил Джайлс и Лий Дайкс за упоритата работа, която свършиха. Подписахме ключов играч за ключова позиция. Тиаго е много вълнуващ нападател, който пасва на ролята в нашия отбор. Той е трудолюбив и много добър играч в пресата. Той също е физическо присъствие, много добър в полето и може да свърже играта", коментира мениджърът на "Брентфорд" Томас Франк, цитиран от БНР.

Най-вероятно Игор Тиаго ще бъде заместникът на английския национал Айвън Тони, който се очаква да напусне "Брентфорд" в края на настоящата кампания, като към него има сериозен интерес от страна на водещите клубове във Висшата лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай