Удължиха с ден "Странджа", отказваме на 7 държави

Удължиха с ден "Странджа", отказваме на 7 държави | StandartNews.com

Талантът Благовестов аут от турнира, тренира в Норвегия

Поради невиждания интерес и рекордния брой заявки тази година Купа "Странджа" бе удължена с един ден и вместо в 4 ще се проведе в 5 игрови дни.

Надпреварата по бокс стартира на 24 февруари в зала "Универсиада", продължава до 28-и и ще бъде открита от спортния министър Красен Кралев. На ринга ще се качат 224 боксьори от 35 държави. Федерацията ни бе принудена да откаже участие на 7 страни, за да може технически да организира състезанието.

"Традиционно "Странджа" е много силен турнир. Той е първи етап от подготовката ни за предстоящите Европейски олимпийски игри в Баку през юни, европейското първенство през август в София и световното през октомври. Първите две са квалификации за световното, което пък ще носи квоти за олимпиадата в Рио", каза главният треньор на националните отбори Михаил Таков.

Той обяви, че участието на Тервел Пулев не е стояло на дневен ред. Носителят на трофея за 2014 г. претърпя операция на апендицит и сега се готви за АИБА Про боксинг сериите. В състава ни от 23 мъже отсъства и сребърния медалист от младежката олимпиадата в Нанджин Душко Благовестов. Стана ясно, че спортист номер 1 на Варна за 2014 г. тренира в Норвегия от началото на годината. Той има контузия и може да се наложи операция. Еврошампионът за юноши Даниел Асенов ще направи своя дебют при мъжете в кат. 52 кг. Най-трудното при Тайсъна от Кукорево е да задържи теглото, защото не може без кока-кола, разкри Таков. Ако отиде при 56-килограмовите пък би се изправил срещу брат си Катин. Такава ситуация се разигра на държавното първенство в Пазарджик в края на януари. Тогава Даниел не се качи на ринга и остана със сребро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай