Учат мениджъри да управляват зали

Учат мениджъри да управляват зали | StandartNews.com

Константинов да си гледа отбора, а не "Армеец", контрира Кралев

Липсата на квалифицирани мениджъри, които да управляват стадиони и спортни зали, е сред сериозните проблеми в спорта, коментира вчера в Русе спортният министър Красен Кралев. Той обясни, че се търсят възможности мениджърите на държавни, общински и частни спортни зали да бъдат изпращани на обучение в чужбина.

"Ако държавният бюджет е около 70 млн. и примерно имаме още толкова в общините, това прави около 140-150 млн. публични пари, които се отделят за спорта. А аз смятам, че това не е достатъчно. Просто в състоянието, в което се намира българската икономика, това са реалностите, трябва да се съобразяваме с тях. Има обаче огромен резерв в частния бизнес. Спортът може да бъде един от най-добрите инструменти за промотиране на брандовете на компаниите", заяви още министърът, който в Русе изнесе лекция, посветена на публично-частното партньорство и инвестиции в масовия и елитния спорт.

Кралев коментира изказването на селекционера на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, че зала "Арена Армеец" не е достъпна за спорта заради високия наем. Според министъра тя се дава на спортните клубове и федерации на цена "нула", колкото да се избият парите за ток и за почистване. "Не искам да коментирам господин Константинов. С него нямам взаимоотношение, тъй като министерството работи с федерацията и имаме перфектни отношения. Работата на треньорите е да си гледат отбора, а не да коментират финансовите параметри," заяви Кралев. По-късно в дунавския град министърът откри ново футболно игрище в района на стадион "Дунав" и даде старт на международния лекоатлетически турнир за юноши и девойки "Младост".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай