Тъжна новина. Отиде си легендарен футболист

Той бе на 69

Тъжна новина. Отиде си легендарен футболист | StandartNews.com

Легендата на английския футбол Тревър Франсис е починал днес на едва 69-годишна възраст. Това съобщиха медиите в родината му, предаде actualno.com.

Нападателят е считан за един от най-великите футболисти на своето време и е първият играч, за когото се плаща колосалната сума от 1 милион паунда.

Тревър Франсис стартира кариерата си в Бирмингам, където отбелязва 133 гола в 329 мача. Той изкарва един сезон в американския Детройт Експерес под наем, преди легендарния мениджър Брайън Клъф да го привлече в Нотингам Форест срещу сумата от 1 150 000 паунда през 1979 година. По онова време това е два пъти по-висока цена от най-скъпия трансфер в историята на английския футбол.

Франсис се отблагодарява за доверието и е част от отбора на Форест, който печели два пъти поред Купата на европейските шампиони. Освен в Бирмингам и Нотингам, той е играл още за Манчестър Сити, Сампдория, Аталанта, Глазгоу Рейнджърс, Куинс Парк Рейнджърс и Шефийлд Уензди. За националния отбор на Англия има 52 мача с 12 попадения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай